Sítábor

SÍTÁBORI ÉLMÉNYEK

2019. január 28-án csomagokkal megrakodva indultunk el Ausztria délnyugati csücskében fekvő Weissbriach nevű falucskába. A 92 tagot számláló népes pápai síelő csoportban 17 „refis” diák és egy testnevelő pedagógus képviselte intézményünket. Évek óta a falu szélén található ***JUFA Hotelben szállunk meg, amely a nassfeldi síparadicsom 110 km-es pályarendszerétől mintegy 20 kilométerre fekszik. Szállásunk minden igényt kielégítő ellátása nyomán a napjaink vidáman, jó hangulatban teltek. A szobák otthonos, kényelmes hangulatot árasztottak magukból, a félpanziós ellátás gazdag és bőséges választékából mindenki megtalálhatta a számára ínyenc falatokat. Az esti kikapcsolódásra minden korosztálynak meg volt a lehetősége: szauna, csocsó, asztalitenisz, kártya, játékgépek, diszkó, filmvetítés…

Az időjárással szerencsések voltunk, mert érkezésünk előtt közel 40 cm friss hó esett. Óriási hó borította az egész falut. Mesebeli látvány volt, ahogy a havas, csipkézett hegycsúcsok a hófödte fenyvesek fölé tornyosultak.  Hol napsütésben, hol borús időben, de végig mínuszokban síeltünk. Csak az utolsó nap délutánján nem tudtunk csúszni, mivel intenzív esőzés váltotta a havazást. A pályák állapota a sok friss hó miatt nehéz volt, a sok bucka és összetúrt pálya megnehezítette sportolásunkat.

A társaságot az oktatók 4 csoportra osztották, így mindenki a saját tempójának megfelelően tudott síelni vagy snowboardozni. Délben a pályák mellett található „Hüttékben” gyűltünk össze, ahol megebédeltünk és megosztottuk egymással addigi élményeinket. Az újonc, teljesen kezdő síelők az utolsó nap végére már magabiztosan szelték a dombokat, a 4 napos intenzív síoktatás hatására rengeteget fejlődtek.

Az utolsó nap reggelén fájó szívvel búcsúztunk el az Alpok hegyvonulataitól, rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodva tértünk haza. Remélhetőleg az eljövendő években még sokszor lesz lehetőségünk visszatérni e csodás vidékre.