FRANCIAORSZÁGI BESZÁMOLÓ 5.

FRANCIAORSZÁGI BESZÁMOLÓ 5.

Elérkezett a két hetes szünetünk második hete. Franciaországban minden évben két hetes téli szünet van, így mindannyian hazamentünk a fogadó családjainkhoz.

Második hét első felében sokat pihentünk, mivel előző hétvégén nagyon sokfelé kirándultunk. Előző hét szombaton Mont-Saint Michaelre mentünk, vasárnap pedig Saint Malo-t néztük meg. Mindkét hely csodálatosan szép volt. Bennem mélyebb nyomot Mont-Saint Michael hagyott, amely kívülről és belülről is nagyon hangulatos volt. Szállásunk a fogadó családom egyik rokonánál volt, ahol újra ehettem Galettet, ami nagyon finom volt. Szóval a hét eleje kevésbé volt izgalmas, mint ez a hétvége, de néha ez is kell.

 Szerdán elmentünk Nantes-ba, ahol megnéztük a Jules Verne Múzeumot, amelyben sok érdekes szerkezet volt. Néhányat ki is tudtam próbálni, de sajnos nem az összeset, mivel rengetegen voltak aznap. Miután végeztünk, én és a fogadóm felültünk az Elefántra, de nem igazi állatra kell gondolni, hanem egy gépekből összerakott elefántra, amivel egy hatalmas kört lehetett tenni. Tudott vizet is fröcskölni, de mivel nagyon nehéz ez a gépezet, így egy kicsit lassú volt. Ettől függetlenül nagyon élveztem.

  Másnap elmentünk a Rennes-be, és megnéztük a város néhány nevezetességét, de ebből a napból nem tudnék nagyon kiemelni semmit. A hét második felében, pedig pihentünk és rákészültünk a visszamenetelre. Ezekben a napokban néha segítettem a családnak házimunkákban, még a főzésben is. Jó, nem kell nagyon nagy dologra  gondolni, segítettem hámozni, meg almát szeletelni az almáspitéhez. Végeredményben nagyon finom lett, szóval ki tudja, lehet az én tudásom miatt lett ennyire finom. Vasárnap még sétáltunk egy kicsit a környéken.

 Hétfő kora reggel, pedig indultunk vissza busszal az iskolához.

 

Chateaubriant, 2020.03.04.                                                                                                                 Boda Barnabás