A. Tóth Sándor képzőművészeti verseny

A.TÓTH SÁNDOR KÉPZŐMŰVÉSZETI VERSENY

 A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma képzőművészeti versenyt hirdet Veszprém megye

– általános iskoláinak felső tagozatos diákjai számára (I. kategória),

– a középiskolák diákjai számára (II. kategória) és

– alkotó tanáraik számára (III. kategória). 

A verseny védnöke az A. Tóth Alapítvány.

A Tóth Sándor (1904-1980) festőművész, bábművész, pedagógus. 1926-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, mesterei Glatz Oszkár és Rudnay Gyula volt. Párizsi évei alatt Blattner Géza körében a nemzetközi avantgárd bábművészeti mozgalom kiemelkedő egyénisége lett. Hazatérése után a Pápai Református Kollégium rajztanáraként évtizedekig neves művészek, költők, tudósok inspiráló mestere volt (Pl. Somogyi József szobrászművész, Nagy László és Csoóri Sándor költők), művészek sora indult szabadiskolájából is (Hencze Tamás, Heitler László, Gelencsér Péter).

 Az A. Tóth Sándor Alapítvány és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma elkötelezett a művész emlékének ápolása és sokoldalú művészi, közéleti és pedagógiai tevékenységének minél szélesebb körben való megismertetése iránt.

A rajzpályázat témája ebben az évben a REND (Református Egyházi Napok Dunántúl) vezérgondolatához kapcsolódik az „ÖRÖM” szerepének, szimbolikájának körüljárásával.

Örüljetek az Úrban mindenkor! (Fil.4,4)

  • A hit öröme
  • Az élet öröme
  • A szeretet öröme

Az alábbi két feladat közül lehet választani:

  1. Illusztráció készítése szabadon választott eszközökkel (grafika, festmény, de alkalmazható akár kollázs-technika is), legfeljebb A3-as méretben.
  2. Bábterv készítése (ceruza, színes ceruza, toll, filctoll, akvarell) legfeljebb A3-as méretben.

A verseny egy fordulós. A kiállításra kész állapotú alkotásokat el lehet juttatni iskolánkba postán, vagy személyesen 2020.04.16-ig.

Cím: Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma

         8500 Pápa, Március 15. tér 9.

A mű hátoldalán legyen olvashatóan feltüntetve a mű címe, az alkotó neve, az alkotó életkora és osztályának jele, felkészítő tanára valamint iskolája címmel, telefonszámmal, e-mail elérhetőséggel.

Az alkotások ki lesznek állítva a REND alkalmából is. Akkor is megtekinthetők lesznek.

Eredményhirdetést, az oklevelek, pénz- és értékes tárgyjutalmak átadását 2020. 04. 23-án, a Pápai Református Kollégium Gimnáziumában, a versenyművekből rendezett kiállítás megnyitóján tartjuk.

Versenyfelelős: Kerpel Péter József mkv. (06 30 4690393)

                           euokt2@gmail.com