Online DExam próbanyelvvizsga

Online DExam próbanyelvvizsga

A Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központjával kötött partnerintézményi kapcsolat keretében 36 diákunk tett online DExam próbavizsgát angol nyelvből középfokú szinten december 12-15 között iskolánkban. A tanulókat 4 angoltanár jelentkeztette a próbavizsgára saját csoportjaikból.  A tanulók hallott és olvasott szövegértési feladatokat oldottak meg.

A moodle.dexam.hu oldalon történt regisztráció után 3-3 feladatot oldottak meg a diákok a rendelkezésükre álló idő alatt. Az eredményeket emailben kapták meg a résztvevők.

A DExam nyelvvizsga érdekessége, hogy középfokon a feladatok bizonyos százaléka humán vagy reál feladatokból áll, a vizsgázók választhatnak érdeklődési körüknek megfelelően.

Pápán a DExam nyelvvizsga helyszíne a Tarczy Lajos Általános Iskola, Győrben pedig az Oxford Nyelviskola.

„Tóth Lilla Júlia, 9.c osztályos tanuló vagyok. Tavaly angol nyelvi előkészítő osztályba jártam, ahol heti 18 órában tanultunk angolt. Idén lehetőség adódott arra, hogy próbanyelvvizsgát írjunk Iskolánk a Debreceni Egyetemmel kötött partnerkapcsolatának köszönhetően. Ez nagy siker számomra, hiszen a nyelvi előkészítő előtt még nem tanultam angolt. A humán olvasáskészség és nyelvismereti próbavizsgán 93%-ot, a humán beszédértés próbavizsgán 80%-ot értem el. Ezúton köszönöm az Iskolámnak és Tanárnőmnek a lehetőséget és a segítséget.” Tóth Lilla

Francsics Ildikó

mkv