A Refis Bábozda szereplése  a Bűvös Bábos Fesztiválon

A Refis Bábozda szereplése a Bűvös Bábos Fesztiválon

A Refis Bábozda szereplése

a Bűvös Bábos Fesztiválon,

a gyermek bábcsoportok nemzetközi találkozóján Veszprémben

 

Refis Bábozdánk lelkes tagjai négy felejthetetlen napot töltöttek el a VEB 2023 programsorozat keretében megrendezett Bűvös Bábos Fesztiválon. A Bábozda tinikre hangszerelt bibliai darabbal készült, Dávid és Betsabé történetét illetve Nátán példabeszédét vittük színre „Nátánné báránykája címmel”. Előadásunk nagy sikert aratott, a hasznos tanácsok mellett dicséreteket zsebeltünk be a szakmai zsűritől a kiemelkedően igényes és szép képi világért, a témaválasztásért, és szép, élő zenével kísért játékunkért.

Az előadás különlegessége, hogy annak minden alkotója Refis diák, név szerint:

Árnybábjaink tervezői és készítői Nikolausz Krisztián Tanár Úr szakmai vezetésével: Forgács Valentina, Kerper Flóra, Kövi Dóra, Rajkovics Adrienn, Sári Emese, Szabó Alexa, Szabó Anita, Takács Milán, Tanai Borbála (a 11.M osztály grafikus tanulói). Ezúton is hatalmas köszönet igényes, szép, kreatív munkájukért. Illetve külön köszönet Ferenczy Alpár Tanár Úrnak, hiszen az árnybábok egy részét ő kivitelezte az iskola új lézervágójával.

Előadásunk szuper szereplőgárdája és a plasztikus bábok megálmodói valamint készítői: Béz Elizabet 9.M, Császár Alexa 9.M, Kálmán Rebeka 10.M, Kiss Hajnal 9.C, Molnár Bíborka 9.M, Oross Napsugár 9.M, Váczy Zsófia 10.M. Ölelés és köszönet egész éves munkájukért!

Külön hatalmas köszönet Birkás Zsófia Tanárnőnek, aki ettől a tanévtől kezdve drámapedagógusként, zenészként és játszóként is gazdagítja a Refis Bábozda próbáit és műsorait.

Emellett hálás köszönet a Refinek és Baráth Julianna Igazgató Asszonynak, valamint az egész vezetőségnek, hogy az iskolában működhetünk, alkothatunk, szabadon tenyészhetünk.

„ A báb nem korosztály, hanem műfaj”

Balázs-Valler Kata, bábszínész, csoportvezető

Ui.: Szeptembertől várjuk csapatunkba a bábozni, velünk fesztiválozni, alkotni vágyó refiseket.