Sziámi ikrek szétválasztása

Büszkék vagyunk arra, hogy a kitüntett  orvoscsoport tagja 2012-ben érettségizett tanítványunk, Dr Ungor András.

A MAGYAR ORVOSI KAMARA SUMMUM BONUM DÍJÁT KAPTA A SZIÁMI IKREK SZÉTVÁLASZTÁSÁÉRT A CSELEKVÉS ALAPÍTVÁNY ORVOSCSOPORTJA

Elismerést kapott a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek Operation Freedom névre keresztelt szétválasztó műtétsorozatáért a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsoportja: a Magyar Orvosi Kamara 2019. november 29-i küldöttgyűlésén vehettük át a Summum Bonum („Legfőbb Jó”) Díjat.

Bár a díjat orvosaink kapták, a jelenlévő kollégák előtt is hangsúlyozták, hogy valamennyi csapattag közreműködése nélkül nem valósulhatott volna meg a munka.

„A 2005-ben Gubcsi Lajos író, újságíró által alapított díjat olyan orvos nyerheti el, aki különösen szívhez szóló, önzetlen orvosi tettéről, gyógyításáról vált híressé környezetében, vagy az országban. A szakmai kiemelkedés mellett szempont az érzékeny humanizmus, a szolidáris odaadás, az a meleg emberi fény, ami az orvosi tudás mellett szívet-lelket is gyógyít.” (Forrás: mok.hu)

Kiemelt képünkön balról jobbra: Dr. Pataki Gergely, a műtétsorozat fő koordinátora, a plasztikai sebészeti team vezetője; Dr. Magyar Sarolta, az ikrek műtétsorozatának magyarországi szakaszánál közreműködő szemész szakorvos; Dr. Csapody Marcell, a végső szétválasztó műtét és a jelenleg zajló rekonstrukciós fázis vezető aneszteziológusa; Sándor Alexandra Valéria kommunikációs vezető; Dr. Valálik István idegsebész; Dr. Kunos Csaba plasztikai sebész; Dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész; Dr. Ungor András rezidens; Dr. Hudák István, a műtétsorozat első, endovaszkuláris szakaszát vezető idegsebész.